torsdag den 11. juli 2013

Prinsessefest: Belle's, Anastasia's og Mérida's småkager


Disse tre kager er den samme dej, men forskellige former og pynt.

Mérida's, der blev lavet til målskiver ved at bruge to-delt dej hvor den ene del var farvet, blev bagt med målskivemønster. Planen havde været at være komme chokolade på bagsiden, men vi nåede det ikke.

Anastasia's, der var bagt i sommerfugleform, blev pyntet med Royal Icing og enkelte med perlesukker (glemsomheden satte lige midlertidigt ind). De fik en pift med perle-spray inden de kom på bordet.

Belle's, der var runde, basis 'hvid' med bølgekant, den fik en hvidbund og min medarrangør tegnede roser på småkagerne med rød og grøn Royal Icing.

Opskriften:

250g hvedemel
75g flormelis
1 spsk vaniljesukker (ja, det er en spsk)
150g smør
1 æg

Bland mel, flormelis og vaniljesukker og smuldre smørret i blandningen.
Saml dejen med sammenpisket æg. Sæt i køleskabet i 30 min.
Rul dejen ud mellem to fryseposer, der er klippet op. Udstik småkagerne.
Bag 12-14 min ved 200°C til de er sprøde og gyldne.

Disse småkager er geniale, da de holder formen, man har udstykket dem i.



Opskriften har jeg fra "Spis godt - Sjove kager" fra Gyldendal. Det er en lille fix bog, med et par sjove ideer til både småkager og cupcakes.
Jeg tillader at dele denne dejlig simple opskrift med jer andre.

Belle's roser











Anastasia's sommerfugle, øverst.
Rapunzel's cookies, midten
Xena's cupcakes, nederst

Ingen kommentarer: